gostivari

vlora
sipas abdylhaqim doganit, një dijetar nga shekulli xx i lindur në ky qytet, emri i qyteti rrjedh nga devijimi i fjalës goca e tivarit.

sipas doganit ky vendbanim fillimisht njihej për manastirin e ndërtuar nga një grua e ardhur prej tivari. vendbanimi më pas filloi të ndërtohej rreth manastirit dhe kështu e mori emrin.

ç'pret?


fjalorishti është një platformë ku mund të ndashë mendimet dhe ndjenjat me liri të plotë, është burimi i diturive të lira.

a do që edhe ti të bëhesh pjesë e këtij thesari fantastik?

regjistrohu