confessions

jakupi

- Autor

  1. shkrime 202
  2. ndjekës 1
  3. pikë 8794

gjuha standarde shqipe

jakupi
Delegatët e Kongresit të Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe.
Tiranë, më 25 nëntor 1972;

Thoma Deliana
ministër i Arsimit dhe i Kulturës i RPSH

Prof. Androkli Kostallari
drejtor i Institutit të Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Prof. Mahir Domi
gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Prof. Eqrem Çabej
gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Prof. idriz Ajeti
dekan i Fakultetit Filozofik, Prishtinë

Prof. Dhimitër Shuteriqi
kryetar i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve, Tiranë

Prof. Aleks Buda
historian në Institutin e Historisë të USHT, Tiranë

Dr. Rexhep Qosja
drejtor i Institutit Albanologjik, Prishtinë

Prof. Shaban Demiraj
pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë

B. vj. shk. Lirak Dodbiba
gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Kolë Koci
Mësues i Popullit, Tiranë

Mr. Remzi Nesimi
pedagog i gjuhës shqipe në Akademinë Pedagogjike, Shkup

B. vj. shk. Jorgji Gjinari
gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Doc. Ainastas Dodi
dekan i Fakultetit të Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë

Emil Lafe
gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Doc. Jup Kastrati
pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Shkodër

Engjëll Angoni
specialist për gjuhën shqipe në Ministrinë e Arsimit dhe të Kulturës, Tiranë

Ali Abdihoxha
drejtor i Shtëpisë Botuese «Naim Frashëri», Tiranë

Luigj Franja
mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Shkodër

Prof. Josif Ferrari
studjues arbëresh, profesor i gjuhës shqipe në Universitetin e Barit

Mr. Ahmet Kelmendi
pedagog i gjuhës shqipe në Shkollën e Lartë Pedagogjike, Prishtinë

Ahmet Limani
mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Mamurras

Ajet Bytyçi
pedagog i gjuhës shqipe në Shkollën e Lartë Pedagogjike, Prizren

Ali Dhrimo
gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Bahri Beci
gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Bajram Hajrullaj
pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Vlorë

Prof. Bedri Dedja
zv.ministër i Arësimit dhe i Kulturës i RPSH

Besim Bokshi
pedagog i gjuhës shqipe në Shkollën e Lartë Pedagogjike, Gjakovë

Doc. Dalan Shapllo
pedagog i letërsisë shqiptare në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë

Drita Garuci
mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Shkodër

Dritëro Agolli
shkrimtar, Tiranë

Dhimitër Samara
gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Dhori Qiriazi
shkrimtar, Ersekë

Elsa Vakëflliu
mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Berat

Fadil Podgorica
pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Shkodër

Fatmir Agalliu
pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë

Fatmir Gjata
shkrimtar, Tiranë

Ferdinand Leka
gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Gaqo Peci
mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Korçë

Hasan Sazani
mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Gjirokastër

Henrik Lacaj
pedagog në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë

Hysen Qosja
pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Elbasan

Isa Bajçinca
pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin Filozofik, Prishtinë

ismail Bajra
drejtor i NGBG «Rilindja», Prishtinë

ismail Doda
drejtor i shkollës «Gjergj Kastrioti — Skënderbeu», Ostros (Krajë)

ismail Kadare
shkrimtar, Tiranë

Jakov Xoxa
shkrimtar, Tiranë

Jani Thomaj
gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Jorgo Bulo
historian i letërsisë shqiptare në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Jorgji Çerepi
pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Durrës

B. vj. shk. Koço Bihiku
zv.drejtor i Institutit të Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Kolë Ashta
pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Shkodër

Kristaq Shtëmbari
përgjegjës i Kabinetit pedagogjik, Fier

Lasgush Poradeci
shkrimtar, Tiranë

Luan Dino
mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Përmet

Lumnie Shehetila
mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Elbasan

Llazar Siliqi
shkrimtar, Tiranë

Mehmet Çeliku
gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Menella Totoni
gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Mërkur Alimerko
drejtor i Shtëpisë Botuese të Librit Shkollor, Tiranë

Mikel Zavalani
mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Korçë

Mufit Trepça
mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Peshkopi

Doc. Munir Reso
pedagog në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë

Naim Bardhi
mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Kavajë

Nesti Bellovoda
pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Korçë

Nikoleta Cikuli
gjuhëtare në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Niko Tanini
redaktor letrar në gazetën «Zëri i popullit», Tiranë

B. vj. shk. Osman Myderrizi
gjuhëtar, mësues veteran, Tiranë

B. vj. shk. Pashko Geci
gjuhëtar, mësues veteran, Tiranë

Dr. Petro Janura
drejtor i Degës së gjuhës shqipe në Universitetin e Shkupit

Pjetër Fusha
mësues i gjuhës dhe i letërsisë shqipe, Rubik

B. vj. shk. Qemal Haxhihasani
folklorist në Institutin e Folklorit të USHT, Tiranë

Remzi Përnaska
pedagog i gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë

Sefedin Sulejmani
drejtor i Njësisë së bashkuar të punës botuese «Flaka e vëllazërimit», Shkup

Sofika Adhami
mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Vlorë

Sofika Morcka
gjuhëtare në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

B. vj. shk. Spiro Floqi
gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Doc. Stefan Prifti
gjuhëtar, Tiranë

Sterjo Spasse
shkrimtar, Tiranë

Shefqet Hoxha
pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Kukës

Shevqet Musaraj
shkrimtar, Tiranë

Tomor Osmani
pedagog i gjuhës shqipe në Institutin e Lartë Pedagogjik, Shkodër

Xhevat Lloshi
gjuhëtar në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të USHT, Tiranë

Ylli Ruli
pedagog i gjuhës shqipe në Filialen e USHT, Berat

Zana Daci
pedagoge e gjuhës shqipe në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të USHT, Tiranë

Prof. Zihni Sako
drejtor i Institutit të Folklorit të USHT, Tiranë

Zhaneta Nova
mësuese e gjuhës dhe e letërsisë shqipe, Gjirokastër

could you patent the sun

jakupi
një pyetje nga anglishtja që do të thotë a mund ta patentosh diellin?

e parashtruar në mënyrë retorike nga një ndër njerëzit më të rëndësishëm që kanë jetuar në ruzullin tokësor, dr jonas salk.

jonas salk është shpikësi i vaksinës kundër paralizës së fëmijëve gjegjësisht kundër poliomielitit. ai këtë vaksinë ia dhuroi të gjithë fëmijëve të botës duke mos e patentuar dhe kur u pyet publikisht se kush e zotëron patentën e kësaj vaksine që ai shpiku, ai u përgjigj: njerëzit, nuk ka një patentë, a mund ta patentosh diellin?

etiopia

jakupi
vendi prej ku origjinon lloji i kafesë arabika.

ky lloj kafeje që është mbreti i të gjitha llojeve të kafesë, gjatë shekullit vii prej këtu kaloi në gadishullin arabik, prej ku dhe gjatë shpërndarjes nëpër botë mori këtë emër.
0 /

ç'pret?


fjalorishti është një platformë ku mund të ndashë mendimet dhe ndjenjat me liri të plotë, është burimi i diturive të lira.

a do që edhe ti të bëhesh pjesë e këtij thesari fantastik?

regjistrohu