stambolli

jakupi
kryeqyteti i dytë i botës së vjetër. roma e re. qyteti i kostandinit. kryeqendra e perandorisë romake të lindjes dhe e asaj otomane.

qyteti më i madh në Turqi i shtrirë midis dy kontinenteve.

vendi për të cilin fjalët ngelin të çalë për ta përshkruar, qyteti më i bukur në botë.

jakup beg egnatia
gjërat që i ndodhën këtij qyteti nga 2010 e këtej, historia do t'i definojë si turp kolektiv.

stambolli i vitit 2008, viti kur u shpërngula nga maqedonia për të përfunduar studimet dallon tmerrshëm nga stanbolli i vitit 2022.

kam qenë dëshmitar i një tranzicioni katastrofal të një qyteti mahnitës kulturor në një qytet tipik të lindjes së mese apo indisë. nuk jam pesimist dhe mendoj që ky qytet do të rimëkëmbet sërish, por tani për tani situata është mizore.

ç'pret?


fjalorishti është një platformë ku mund të ndashë mendimet dhe ndjenjat me liri të plotë, është burimi i diturive të lira.

a do që edhe ti të bëhesh pjesë e këtij thesari fantastik?

regjistrohu